Meteen naar de inhoud

De werking van Zoutkristallen

Zout zuivert de lucht, dit is wetenschappelijk bewezen!

De lucht bestaat uit negatieve ionen en positieve ionen. In dit geval zijn te veel positieve ionen NIET goed. We hebben juist de negatieve ionen nodig om gezond te blijven. De positieve ionen kunnen zorgen voor een droge keel, vermoeidheid en hoofdpijn. Ook zul je sneller stress ervaren en meer geprikkeld zijn. 

Maar hoe kan een zoutkristal jou helpen met het neerhalen van de positieve ionen? 

De lucht verrijken met negatieve ionen heeft een bewezen positief effect op de mens. Het zorgt voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed en dit bevorderd dan weer de werking van al onze organen. Ook verhoogt het onze stofwisseling. Als een zoutkristal warm wordt zal hij negatieve ionen produceren. Die negatieve ionen maken de lucht schoon doormiddel van de positieve geladen stof deeltjes neer te halen. 

Positief geladen ionen zijn; stofjes, pollen, schimmels en bacteriën die in de luchthangen. Door een zoutkristallen waxine licht of een zoutlamp aan te doen zullen de negatieve ionen van een zoutkristal de positieve ionen uit de lucht neerhalen. de positieve ionen zullen op de grond “vallen” en bij het dweilen of stofzuigen ruim je gemakkelijk de ongewenste deeltjes op. De luchtkwaliteit van de ruimte waar het zoutkristal staat zal aanzienlijk verbeteren. 

Zo moeilijk werkt dat dus niet! Een zoutkristal heeft dus ook zeker een fijne en goede werking voor mensen met astma klachten of allergieën.
Negatieve ionen bevorderen ook nog eens de aanmaak van het gelukshormoon en zorgen daarom dat je je vrolijker voelt!

Met een zoutlamp breng je de ionen in je woonomgeving beter in balans en zul je weerstand verhogen en beter voelen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: